Градинарски услуги: грижа за градината

Всеки който има двор или градина, знае че се изискват много старание и постоянност за да се поддържат те в перфектно състояние. Тоест всяка зелена площ се нуждае от редица трудоемки градинарски услуги, за да можем да и се наслаждавате ежедневно.

Повечето градинарски услуги е добре да се извършват от фирми за озеленяване. Дейностите в градината зависят от това какви растения имате в двора си.

Във всяка градина или двор има затревени площи. Действието свързано с косене на трева е една от основните дейности в градинарството, но то никак не е достатъчно. За да се поддържа в безупречно състояние тревния килим има нужда от аериране, минимум два пъти в годината, за да се премахнат мъртвите части и да се вкара въздух към корените.

За да се стимулира растежа на тревата е необходимо тя да се наторява с изкуствени торове (амониева селитра или комбинирани торове) няколко пъти в сезона. Също така тревата се нуждае от минимум едно косене в седмицата, защото в противен случай бързо ще деградира.

Градинарските услуги включват редовно прекопаване на растенията, за да не се уплътнява прекалено много почвата и корените на растенията да дишат. Освен това по този начин зелените площи изглеждат по-добре и не се допуска развитието на плевели.

Една от основните дейности свързани с градинарски услуги е подрязването на храсти. Това е изключително важно при живи плетове. Те трябва да се подрязват често, за да не загубят формата си. Декоративните храсти във всеки двор също се подрязват веднъж на една две седмици, за да бъдат добре оформени. Задължително е да се премахват изсъхналите клони, както от дръвчетата, така и от храстите във вашия двор.

Градинарските услуги, включват също така ежеседмичен мониторинг за болести и вредители по растенията. Трябва да се оглеждат старателно всеки храст и дърво и ако се забележи нещо нередно, да се реагира навреме. При необходимост се пръска с фунгициди, хербициди и други. Важно е и тревата да се преглежда за плевели или гъби. Много често ако не напръскаме навреме, може не след дълго изцяло да загубим тревните площи.

Поливането също може да е част от градинарството. Тъй като особено в летните месеци всяко растение се нуждае от не малко количество вода, поливането се извършва всеки ден. Това може да се избегне единствено с изграждането на автоматизирана поливна система и система за какпово напояване.

За да сте сигурни, че двора ви ще е винаги перфектно поддържан, изберете фирма за озеленяване, която да ви отмени изцяло в градинарските услуги и за вас да остане само да се наслаждавате на резултатите.

Реклама
Публикувано на Озеленяване на дворове, градинарски услуги, косене на трева и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s