Капково напояване

Безспорно е че автоматизираните поливни системи и системите за капково напояване са улеснение за всеки, който притежава зелени площи. Независимо дали става въпрос за малък двор, градина пред бизнес център или стотици декари земеделска земя, поливните системи са незаменима помощ.

Във всеки двор освен тревни площи, обикновено има и други растения. Ежедневно всички те имат нужда от определено количество вода, особено през летните месеци. Всеки специалист в озеленяването знае че ръчното поливане, дори и само на няколко метра жив плет отнема много време. Ако не поливате вашите растения дори само няколко дена, те бързо ще загубят декоративния си ефект или по-лошо – дори ще загинат.

Капковото напояване осигурява на всяко дърво, храст или цвете, необходимата вода всеки ден, без да има нужда от човешка намеса. Освен това не пропилява излишно водните ресурси, защото е автоматизирано.

Инвестицията вложена в капково напояване и поливни системи се възвръща многократно във времето. Представете си само какво ще ви струва да наемете човек за ежедневно поливане на двора дори само за няколко месеца. Остава ви разбира се и варианта само да поливате градината, но в такъв случай трябва да отделяте поне по час на ден от времето си, а както знаем времето е пари, следователно това отново една дългосрочна инвестиция.

Капковото напояване може да бъде подземно и надземно. Дори и да са над земята ако не искате да ги виждате може да покриете капковите маркучи с мулч и по този начин ще придадете на площите по-голям декоративен ефект.

При земеделските земи капковото напояване е изключително необходимо. Поливането на стотици декари земя на ръка или чрез маркучи е немислимо и изисква много ресурси и средства.

Капковото напояване е изключително необходимо и в алпинеуми и цветни площи, тъй като поливането на растенията през листната маса може сериозно да ги увреди.

За да сме сигурни, че растенията в нашите двор и градина ще са винаги свежи и ще цъфтят обилно, трябва да се обърнем към фирма за поливни системи, която да изгради и система за капково напояване. Бъдете сигурни че още след месец вече ще сте сигурни, че сте взели правилното решение.

Реклама
Публикувано на Озеленяване на дворове, озеленяване, озеленяване на къщи, озеленяване на площи, поддръжка на градина, поддръжка на зелени площи, фирми за озеленяване, цветя и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s