Поддръжка на двор – 5 съвета за перфектен двор

Всяка поддръжка на двор е дълъг и сложен процес, който изисква постоянство и усърдие. Започва от рано на пролет и завърша късно на есен. Ако следваме някои кратки съвети за поддръжка, ще се радваме  на безупречен двор.

Първото нещо, което не бива да забравяме е да се грижим за тревата. Това не се изчерпва само с косенето, но е важно да я косим често – един или два пъти седмично, за да се сгъсти и да не деградира. Освен това тревните площи се нуждаят от аериране няколко пъти през сезона, за да се премахне мъртвата трева и да достигне кислород до корените.

Вторият съвет който трябва да следваме за поддръжката на двор е да полагаме подобаващи грижи за храстите. Ако имаме жив плет не бива да забравяме да го подрязваме редовно и да поддържаме правилната му форма. Същото се отнася и за другите храсти в двора. Трябва да да извършваме редовна резитба, защото в противен случай ще изгубят формата и красотата си. Освен това от санитарна гледна точка е добре редовно да премахваме изсъхналите клони.

Третото нещо, с което трябва да се съобразим, за да имаме перфектен двор е торенето. Тревните площи например се наторяват няколко пъти в сезона, за да се стимулира растеж и да се заздрави кореновата система. Останалите растения в градината също се нуждаят от подхранване. Всички дървета и храсти трябва да се наторяват редовно, за да се развиват добре, а цветята ще цъфтят обилно.

Четвъртият съвет и неизменна част от добрата поддръжка на двор е  редовната грижа за цветните площи. Всички цветя внасят колорит и разнообразие в градината, поради което е почти задължително те да присъстват както у дома, така и в двора. За да ги поддържаме красиви е необходими редовно да ги наторяваме, да ги прекопаваме и да ги подменяме, когато е необходимо.

И последния, но не по важност съвет за поддръжката на двора е да осигурим необходимата влага на всяко наше растение. За целта е необходимо да се свържем с фирма за озеленяване, която да изгради автоматизирана поливна система. Само така можем да сме сигурни, че поддръжката на двора ни е безупречна.

Следвайки тези няколко съвета и с малко помощ от професионалисти в озеленяването и в поливните системи, можем да сме сигурни, че ще се сдобием с мечтания двор.

Реклама
Публикувано на Озеленяване на дворове, идеи за озеленяване, озеленяване, озеленяване на зелени площи, озеленяване на къщи, озеленяване на площи, озеленяване на терени, озеленяване софия, поддръжка на градина, проект за озеленяване, фирми за озеленяване, храсти, цветя и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s