Засаждане на растителност – правила и още нещо

засаждане на растителностКато цяло в озеленяването на двор най-често се включват тревни площи и растителност. Дърветата, храстите и цветята обогатяват градината и създават нейният цялостен облик. Много често обаче хората пренебрегват редица правила и препоръки при засаждането на растителност и след това не могат пълноценно да се наслаждават на двора си.

Така например когато закупувате растенията, които сте си избрали, трябва да се уверите, че те нямат механични повреди. Огледайте корените, защото ако са наранени има голям риск растението да не се прихване. Уверете се, че няма счупени клони или наранена кора. При транспортирането също често се получават сериозни повреди, особено ако растението е по-голямо.

засаждане на растителностТова разбира се важи и при самото засаждане на растителност. При изкопаването на дупката за храста или дървото, трябва да съобразите големината и с размера на балата на самото растение. Избягвайте насилствено да тъпчете корените в дупката, защото може да ги счупите.

При самото засаждане е добре да смесите почвата, с която ще заровите балата с прегорял органичен тор. Това ще стимулира корените на растението и ще му помогне да се прихване.

Едно от най-важните неща при засаждането на растителност е напояването. Непосредствено след като заровите балата, трябва обилно да полеете. Всяко дърво или храст се нуждае от много вода първите дни, докато се прихване. Ако пренебрегнете това е почти сигурно, че растението ще загине.

Оптималния вариант е да имате изградена поливна система и система за капково напояване, защото по този начин няма да се занимавате с поливането всеки ден. Освен това при правилно програмиране, всяко растение ще получава точно толкова вода от колкото се нуждае, без да има риск от засушаване или преполиване.

засаждане на растителностЗа да се радвате на мечтания двор с дървета, храсти и цветя, трябва да обърнете повече внимание на самото засаждане на растителността.

Избирайте внимателно растенията за вашата градина, грижете се подобаващо за тях и те ще ви се отплатят, като ви радват с красотата си всеки ден.

Реклама
Публикувано на Озеленяване на дворове, градинарски услуги, идеи за озеленяване, озеленяване, озеленяване на градини, озеленяване на зелени площи, озеленяване на къщи, озеленяване на паркове, озеленяване на площи, поддръжка на градина, поддръжка на двор, поддръжка на зелени площи, фирми за озеленяване, храсти, цветя и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s